redenen vakantie naar denemarken

4 redenen om dit jaar op vakantie naar Denemarken te gaan

Zon, zee strand en vooral temperaturen boven de 25 graden! Nederlanders gaan veel op vakantie in het zuiden. Wij raden je echter aan om een keer richting het Noorden te reizen in je vakantie. Hier ligt namelijk het Scandinavische land Denemarken, wat met zijn gezellige stadjes, mooie natuurgebieden en vele gave activiteiten, het ideale vakantieland is! Ben je benieuwd naar de redenen waarom je op vakantie zou moeten in dit land? Lees dan dit onderstaande blog!

Kijk ook eens naar deze unieke vakantiehuisjes in Denemarken. Gegarandeerd dat je direct zin hebt om op vakantie te gaan!

Kom tot rust in de natuur

Als je van natuur houdt is Denemarken het ideale land voor jou. Het land is dunbevolkt, waardoor maar een gedeelte van het land behuisd is en er veel onaangetaste natuur te vinden is. Ga wandelen, fietsen of kanoën in het mooie natuurgebied Merenhoogland of bezoek de rustige Deense stranden. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan één of meerdere van de bewoonde of onbewoonde eilanden van Denemarken. Allemaal gaat waarschijnlijk niet lukken in je vakantie, want het land telt er maar liefst 406!

Stadjes die je moet bezoeken! 

Zin om na het wandelen in de prachtige natuur een terrasje te pakken in een leuk gezellig stadje. Of een keertje een dagje te winkelen of cultuur te snuiven? Denemarken telt een groot aantal leuke en sfeervolle stadjes. Bezoek vooral de hoofdstad Kopenhagen, de oudste stad van Denemarken Aalborg en het knusse Ribe. Het land telt daarnaast een aantal wat kleinere stadjes die zeker de moeite waard zijn. 

Zin in een actieve vakantie?

Denemarken is het ideale vakantieland als je houdt van een actieve vakantie. Stap op de fiets of wandel een mooie route in één van de vele natuurgebieden die het land telt. Andere activiteiten die zeer populair zijn onder de Deense bevolking en de vakantiegangers zijn windsurfen, kanoën en blowkarten (strandzeilen). Voor ieder dus wat wils! 

Actief combineren met rust

Houdt je van actief bezig zijn, maar ook van lekker uitrusten? Zoek dan een mooi plekje uit op het langgerekte strand van Denemarken. De kustlijn van Denemarken is duizenden kilometers lang dus zelfs in het hoogseizoen vind je hier een plekje voor jou alleen.