5 redenen voor een vakantie naar de Algarve

5 redenen voor een vakantie naar de Algarve

Ben jij al eens eerder naar Portugal op vakantie geweest? Dan wordt het hoog tijd op de Algarve in het zuiden van Portugal eens te bezoeken. Waarom? Dat leggen wij hieronder graag voor je uit. We hebben 5 redenen voor je verzameld, waarom jij deze regio écht eens moet bezoeken.

#1 Het is er lekker weer van mei t/m oktober

Van midden mei t/m midden oktober is het goed vertoeven in de Algarve. In deze periode geniet je er van warme temperaturen. En dat is de eerste reden waarom je hierheen op vakantie moet. Wie houdt er niet van warme zonnestralen en lekker zwemmen? In juli en augustus loopt de temperatuur op tot zo’n 27 graden en is de kans op regen nihil. Voor echte zonaanbidders is deze periode dan ook het meest favoriet. Maar wil jij ook graag wat van het land bezichtigen? En ben je niet gebonden aan schoolvakanties? Dan kan je het beste naar de Algarve reizen buiten het hoogseizoen om. Dan zijn de temperaturen minder heet en daarom perfect voor dagtrips. Bovendien zijn de prijzen buiten het hoogseizoen om een stuk voordeliger.

Ruige kustlijn Algarve

#2 De Algarve beschikt over ruige kustlijnen en mooie stranden

De Algarve beschikt over een ontzettend lange kustlijn met ruige rotsen en mooie stranden. Hou je van zwemmen? Dan zijn er verschillende stranden die je niet mag missen tijdens je vakantie aan de Algarve. Ten zuiden van de badplaats Lagos vind je één van de mooiste stranden; Praia Dona Ana. Praia do Amado staat bekend als één van de beste surfspots in heel Europa. Surfers van over de hele wereld komen hier naartoe om te surfen. Ook als je zelf niet surft, is dit nog steeds een leuk strand om te bezoeken. Zo kan je hier kijken naar alle surfers die hun tricks uitvoeren op het water.

#3 Badplaatsen, havenstadjes en dorpjes

Albufeira is één van de bekendste badplaatsen aan de Algarve. Hier kan je terecht voor een bruisend nachtleven. In Albufeira vind je dan ook vele winkels, restaurants, cafés en bars. Maar wist je dat de Algarve ook over vele leuke havenstadjes en karakteristieke dorpjes beschikt? Zo kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het dorpje Lagos. Hier vind je een historisch centrum, bijzondere forten en kastelen en de indrukwekkende scheepswerf. Andere leuke stadjes om te bezoeken zijn Portimão en Alcoutim.

#4 Ga op ontdekking met je eigen huurauto

Nu komen we aan bij reden nummer 4. De verschillende havenstadjes en dorpjes in de Algarve kan je namelijk het beste ontdekken met een huurauto. Zo kan je op je eigen tempo de stadjes en mooie stranden bezoeken en ben je niet gebonden aan dure excursies. Met een huurauto kan je je eigen plan bepalen. De wegen in Portugal zijn goed te berijden. Al zijn er soms onverharde wegen. Daarom raden we je altijd aan om een all risk dekking af te sluiten. Zo ben je verzekerd bent bij eventuele schade aan je huurauto.

#5 De hotels zijn van goede kwaliteit

En de laatste reden voor jouw bezoek aan de Algarve: vanwege de mooie hotels. In het algemeen zijn de hotels aan de Algarve van goede kwaliteit. Je kan er kiezen uit luxe all inclusive resorts, maar je vind er ook verschillende intieme boutique hotels en kleinschalige appartementen. Voor ieder is er wat wils.

Bij kleinschalige-hotels.nl hebben ze de mooiste hotels aan de Algarve al voor je gevonden. Hier vind je vele bijzondere vakantieadresjes en intieme boutique hotels. Ben jij ook benieuwd? Bekijk ze dan allemaal en ontdek waar jij wil overnachten tijdens je vakantie aan de Algarve in Portugal. Wij wensen je alvast een fijne reis toe!