Annuleringsverzekering ook nuttig als je in een buitenlandse ziekenhuis terecht komt

Als je op reis gaat sluit je een reisverzekering af voor het geval je bagage wordt gestolen of als je ziek wordt. Maar mocht je tijdens jouw vakantie in het buitenland opgenomen worden in het ziekenhuis dan kan je ook een beroep doen op de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Je ontvangt namelijk een vergoeding voor je gemiste vakantiedagen en eventueel voor je hele vakantie bij de Dubbel-Zeker dekking.

Nederlanders reizen steeds vaker en ook steeds verder. In tropische landen kan je vervelende en ook gevaarlijke ziektes oplopen. Denk daarbij aan acute diarree, malaria of rabiës, maar ook buiktyfus, hepatitis, malaria of knokkelkoorts.

Natuurlijk zorg je, voor je op reis gaat, voor een goede reisverzekering met dekking voor medische kosten. Je kan dan ook in het buitenland gebruik maken van medische zorg zonder eerst je portemonnee te trekken.

Annuleringsverzekering: vergoeding bij ziekenhuisopname

Een ziekenhuisopname tijdens je vakantie is erg vervelend. Je kan niet van je welverdiende vakantie genieten en je hebt financiële schade omdat je jouw reis (hotel) betaalt hebt. Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt dan uitkomst. Moet je namelijk langer dan 8 uur aaneengesloten in het ziekenhuis verblijven, dan ontvang je een verhoudingsgewijze vergoeding over het aantal niet gebruikte vakantiedagen op basis van het verzekerde bedrag en de voorgenomen reisduur.

Vergoeding van de hele reissom van je vakantie

Heb je gekozen voor de Dubbel-Zeker dekking dan ontvang je zelfs je totale reissom terug als je langer dan 72 uur aaneengesloten in het ziekenhuis moet verblijven. Een annuleringsverzekering is dus ook erg nuttig tijdens je vakantie. Bij een ziekenhuisopname krijg je een deel of de volledige reissom terug zodat je geen financiële schade hoeft te lijden.