De beste tips voor het bezoeken van Tsjechië met kinderen

De beste tips voor het bezoeken van Tsjechië met kinderen

  1. Geniet van de natuur! 

Nee kinderen, je hoeft niet alleen maar naar bomen, planten en dieren te kijken. De natuur is toch wel vaak waar het bij een bezoek aan Tsjechië om draait. Er is veel meer te doen! Kies bijvoorbeeld eens voor kamperen. Vele Camping Tsjechië liggen aan de rand van een meer of rivier, waardoor je in de zomer genoeg verkoeling kan zoeken, maar ook worden hier vele activiteiten gedaan. Wat dacht je bijvoorbeeld kanoën of kajakken, een tripje met de banaan of vele waterspelletjes? Nee, dit doen niet alleen de toeristen, maar ook de Tsjechen zelf! Hele families zie je voornamelijk in de weekenden met z’n allen op pad gaan voor een tour-tje over de rivieren.

De meest kindvriendelijke Camping Tsjechië bevindt zich in Januv Dul. Onder leiding van een Nederlandse eigenaar, inclusief enorm zwembad en vele luxe mogelijkheden, is vermaak van de kinderen gegarandeerd! 

  1. Kastelen genoeg! 

Nu is Tsjechië van zichzelf al een sprookjesachtig land, maar wist je dat er nog steeds een hele hoop kastelen vanuit de oudheid te bezoeken zijn? In totaal zijn er in het hele land wel zo’n 2000 kastelen te vinden. In elk dorpje is er wel een burcht, chateau of kasteel te bezichtigen en meteen zul je je bevinden in een andere tijd. Vaak zijn er ook feesten in Middeleeuwse tijd te bewonderen. Zo verschijnen er soms, uit het niets, de meest stoere ridder gevechten en prachtige kostuums om je heen! 

  1. Avontuur

Bekijk eens het reuzengebergte of ga eens op pad in één van de grote rotssteden. Sommige rotsen zijn meer dan 40 meter hoog, waar vanuit je een prachtig uitzicht hebt op verschillende kloven en rivieren. Je kunt er met bootjes doorheen varen of zelf een labyrint uitvoeren en natuurlijk is er onderweg altijd een plekje te vinden waar je iets kunt eten. Mochten de kinderen niet zulke wandelaars zijn? Er zijn ook mogelijkheden om van de bergen te glijden hangend aan kabelbaan!  

  1. Praag

Mochten de kinderen genoeg hebben van alle natuur en willen ze graag een keuze aan souvenirs voor zich willen, welke mee naar huis genomen moeten worden? Praag is niet alleen de perfecte winkelstad, maar ook hier is veel historie te bezichtigen! Door het bestaan van deze stad binnen vele verschillende tijdperken, is er enorm veel cultuur te bespeuren. Vanaf de middeleeuwen, tot het huidige tijdsbeeld; vele architectonische stijlen vind je hier terug.

Niet alleen voor de cultuur moet je hier wezen, ook voor het lekkere eten en de vele kindvriendelijke restaurants! Probeer bijvoorbeeld eens de fruit dumplings, welke bij vele bekend zijn. Dit zijn warme deeg bolletjes, gevuld met verschillende soorten fruit, waar een heerlijke warme vanillesaus overheen gaat. De typische Tsjechische roombroodjes, gevuld met room of jam, zijn ook zeker een zoete aanrader!