De leukste Griekse eilanden voor een zomervakantie

Een zomervakantie is iets waar je maanden naar kunt uitkijken. Heerlijk genieten van de rust, een prachtige locatie, een frisse duik in de zee en wat tijd voor jezelf. Een goede bestemming voor een fijne zomervakantie is Griekenland. Griekenland is een land in het zuidoosten van Europa en bestaat uit tientallen leuke en gezellige eilanden. Deze eilanden zijn dan ook meer dan geschikt voor een zomervakantie. Een vakantie naar Griekenland is een echte aanrader, een vakantie om niet snel te vergeten. Wij zetten de leukste Griekse eilanden voor je op een rij.

Kreta

Kreta is het meest zuidelijke eiland van Griekenland en ook het grootste eiland. Als je op zoek bent naar een fijne zomervakantie, dan zit je hier goed. Kilometers lange kustlijn, prachtige badplaatsen en van alles te beleven voor jong en oud. De hoofdstad van het eiland, Heraklion, is het bezoeken meer dan waard. Daarnaast is het een aanrader om een auto te huren op dit eiland, om zo de allerleukste plekjes te ontdekken.

Rhodos

Rhodos is wat kleiner dan Kreta, maar niet minder leuk. In de noordelijke punt van het eiland vind je de grootste stad van het eiland, Rhodos-stad. Hier vind je veel hotels en resorts waar jij tijdens je vakantie kunt verblijven. In deze stad ligt ook een prachtig strand waar je kunt genieten van het zeer aangename klimaat. In de zomer is de gemiddelde temperatuur hier rond de dertig graden.

Santorini

Het eiland Santorini is wat kleiner dan de andere eilanden, maar wordt wel genoemd als één van de mooiste eilanden van Griekenland. Het eiland heeft de vorm van een halve maan, en in het noorden van het eiland vind je het beeldige dorpje Oia. Vanuit dit dorp heb je vanwege de wat hogere ligging een prachtig uitzicht op een groot deel van het eiland, en hier is de zonsondergang adembenemend mooi.