De leukste Griekse eilanden voor jouw vakantie

Griekenland is al jaren één van de meest populaire vakantiebestemmingen onder Nederlandse toeristen, en dat zal de komende jaren niet minder worden. Griekenland is namelijk een land met veel verschillende eilanden waar je een heerlijke vakantie kunt vieren. Elk eiland heeft een eigen, uniek karakter en beschikken bovendien over alles wat je nodig hebt om een geslaagde vakantie te hebben. Van alle eilanden die Griekenland rijk is, zijn er een aantal die erg populair zijn. Wij nemen de leukste eilanden van Griekenland met je door.

Kreta

Het eiland Kreta is het meest zuidelijke eiland van Griekenland en enorm populair onder toeristen. Het vliegveld ligt nabij de hoofdstad Heraklion, maar het bruisende hart van het eiland vind je in de gezellige badplaatsen Chersonissos, Rethymnon en Malia. Op deze plekken worden toeristen met open armen ontvangen. Je kunt hier niet alleen genieten van zon, zee en strand, maar ook het binnenland rondom deze plaatsen is erg indrukwekkend. Huur en auto en ga er lekker op uit!

Rhodos

Een ander veelbezocht eiland is Rhodos, ten noordoosten van Kreta. Het eiland kent naast kleine, authentieke dorpjes ook een bruisende stad, namelijk Rhodos-stad. Hier vindt je prachtige stranden, een gezellige haven en veel restaurants om ‘s avonds heerlijk te eten. Deze stad is opgedeeld in een oud en nieuw gedeelte, en in het oude deel kun je veel overblijfselen van de Griekse oudheid bekijken.

Samos

Een eiland dat iets minder bekend is, maar ook zeker de moeite waard is, is Samos. Samos ligt vrij noordelijk is ligt dicht bij het vasteland van Turkije. Het eiland staat bekend om haar prachtige natuur en vele groen. Ideaal voor liefhebbers van mooie wandelingen door een prachtige omgeving.

Je kunt er voor kiezen om een reis te boeken met een hotel waar je de hele vakantie verblijft, maar een Fly drive reis kan ook erg leuk zijn. Dan boek je direct je huurauto en ga je gedurende je vakantie op een Grieks eiland verschillende plekken op het eiland bekijken. Ook kun je dan overnachten op verschillende locaties. Bekijk online de beste Fly drive aanbiedingen en geniet van je welverdiende vakantie in Griekenland.