boot huren in Sardinië

Een boot huren in Sardinië komende zomer?

Ga je in de zomer van 2022 naar Sardinië? Of je nu naar Sardinië reist voor vakantie of voor zaken, je kunt jouw eigen boot huren in Sardinië voor de tijd dat je er bent. Je krijgt het eiland te zien vanuit een perspectief dat de meeste toeristen niet hebben, en je hebt meer vrijheid en flexibiliteit dan wanneer je op een vooraf geplande tour zou zitten. Het is ook gemakkelijk om je te oriënteren als je nog nooit eerder in Sardinië bent geweest, aangezien er veel verschillende havens en jachthavens langs de kust zijn waar je de verschillende aanbieders ter plekke kunt vergelijken.

Welke boot moet je nemen?

Het is een goed idee om een medewerker van de verhuurmaatschappij om advies te vragen over wat voor soort boot je moet nemen. Zij krijgen elk jaar veel vragen over het huren van boten op Sardinië, dus zij zullen je een goed advies kunnen geven.

Allereerst moet je rekening houden met hoeveel je zult gaan varen. Dit zal bepalen of het beter is om een kleinere of grotere boot te huren. Als je maar met z’n tweeën gaat, dan is het huren van een kleine zeilboot waarschijnlijk de beste keus. Als je met je gezin (met kinderen) komt, dan is het huren van een luxe jacht waarschijnlijk de beste keuze.

Toch op zoek naar wat meer snelheid en meer comfort? Dan kun je het beste een motorjacht huren. Deze heeft meer ruimte binnen en buiten dan de andere soorten boten.

Een catamaran is ook iets wat je serieus zou kunnen overwegen om te huren in Sardinië tijdens de zomermaanden. Dit komt omdat ze snel zijn en met gemak tot 10 personen kunnen vervoeren.

Waarom een boot huren?

De kans om op het water te reizen betekent dat je langs enkele van de mooiste landschappen ter wereld vaart. Sardinië staat bekend om zijn ruige kustlijn en pittoreske stranden, dus als je meer van dat moois kunt ontdekken zonder reisgids, wordt je reis nog onvergetelijker. Om optimaal te genieten kun je dus het beste een boot huren in Sardinië.

Over Sardinië en de zuidelijke eilanden

De meer zuidelijke eilanden – Sardinië, Sicilië en Corsica – vormen de laatste groep van drie vóór Griekenland. Elk eiland is uniek en heeft zijn eigen karakter, met verschillende bezienswaardigheden en geluiden, maar ook een eigen geschiedenis en cultuur. Sardinië is het grootste eiland in deze groep van drie, maar het is wel de kleinste van de achttien Italiaanse regio’s.