Een zonvakantie naar Rhodos of Kos?

Een vakantie naar Rhodos is het hele jaar aan te raden. In de zomer beleef je het drukke toeristische en warme Rhodos. In de winter is het nog steeds warmer dan in Nederland en kun je een heel ander Rhodos ontdekken. Het eiland heeft een rijk verleden. Dat is terug te zien aan de vele monumenten. En ook de diversiteit van de natuur is enorm. Aan de westkust vind je kiezelstranden en aan de oostkust witte zandstranden. Zuidelijk Rhodos is veel rustiger dan het noordelijke deel. De natuur is hier ongerepter en bosrijker. Bekijk de grillige baaien en rotsachtige heuvels. Ontdek de watervallen in de bossen! Op dit eiland is echt van alles te beleven. Het op vier na grootste eiland van Griekenland is Rhodos. Een auto huren of gebruik maken van ander vervoer om Rhodos te verkennen is dus een goed idee. Dit is erg vergelijkbaar met landen als bijvoorbeeld Spanje en Portugal.

Ontdek Griekenland in Rhodos-stad

Ontdek de magie van Griekenland op Rhodos. Je bereikt dit eiland vliegend in minder dan vier uur. De grootste stad van Rhodos is Rhodos-stad. Deze hoofdstad is gelegen in het Noorden. Het is een van de mooiste steden van het Middellandse zeegebied met een vesting, twee havens en een heerlijk zandstrand. Het oude gedeelte binnen de stadsmuren is zeer geschikt voor sightseeing en bijkomen op een terrasje. In het nieuwe gedeelte kun je geweldig winkelen. Het grote paleis en het aquarium zijn bekende bezienswaardigheden van deze stad. De ruïnes van de tempel van Aphrodite kun je bezoeken in het hart van de stad. Loop eens door de ridderstraat vol herbergen. Of neem je kinderen mee naar de kleine dierentuin in het zuiden van de stad. Luxe hotels of traditionele appartementen: Je kunt op Rhodos prima overnachten. Een vakantie op Rhodos is er voor iedereen!

Rhodos: een geweldige vakantiebestemming

Tijdens je vakantie op Rhodos heb je de keuze uit vele bezienswaardigheden. Ga eens naar Petaloudes: van juni tot september een heuse vlindervallei! Of ga naar Lindos. Boven deze oude stad ligt de Acropolis met de tempel van Athena Lindia. Je vindt hier nog veel meer historische bezienswaardigheden. Kamiros is een van de best bewaard gebleven Griekse steden uit de Oudheid. De geschiedenis van Rhodos is overal terug te vinden. Er is zoveel bewaard gebleven dat je Griekenland op Rhodos misschien wel het beste ervaart! Betreedt oude Griekse tempels en Middeleeuwse steden uit de kruisridder tijd. Wil je sightseeing afwisselen met andere activiteiten? Dan ben je met een vakantie op Rhodos aan het juiste adres. Bungeejumpen, fietsen, tennis, golf, varen, paardrijden, zeilen, waterskiën, duiken, windsurfen en nog veel meer is mogelijk op het eiland Rhodos in Griekenland. Wist je trouwens dat je op website van lokale autoriteiten veel info kunt vinden over een land?

Kos

Kos is een echt vakantie-eiland. Geniet van het heerlijke klimaat, de eindeloze stranden, het kristalheldere water. Of van de prachtige natuur en de rijke cultuur. De stad is de geboorteplaats van Hippocrates van Kos, grondlegger van de medische wetenschap. Hij wordt hier dan ook veelvuldig herdacht. De eeuwenoude boom waaronder hij lesgaf, is in Kos-Stad nog steeds te vinden. Er is ook een speciaal Hippocrates museum. Het Johannieter Kasteel, Romeinse ruïnes en de tempels kunnen je niet ontgaan. Kos-stad is gebouwd in 366 voor Christus en is tegenwoordig nog steeds een lust voor het oog met veel parken, winkels en archeologische monumenten. Rond Kos-stad vind je een gymnasium, een Romeins amfitheater en een prachtige haven. Je kunt het eiland rechtstreeks bereiken per vliegtuig binnen 4 uur. Kos is een veelzijdige vakantiebestemming!