voorbereid op reis

Ga voorbereid op reis en neem dit mee voor een perfecte kampeertrip

Kampeertrips zijn perfect om je tijd in de natuur door te brengen. Deze trips hebben echter een goede voorbereiding nodig, zodat je alles wat je nodig hebt tijdens de reis meeneemt.

Voor de beginnende kampeerders is er kans dat ze veel dingen vergeten tijdens het voorbereiden van hun reis. Het is essentieel om alles te plannen voordat je gaat kamperen. Met deze kamperen inpaklijst weet je zeker dat je geen essentiële dingen vergeet. Hier zijn enkele eenvoudige stappen om je verder voor te bereiden op jouw kampeertrip.

Bepaal de activiteiten

De eerste stap is beslissen wat je gaat doen om van de kampeertrip te genieten. Welke activiteiten jij en andere leden tijdens de tour zullen uitvoeren. Het helpt je te bepalen waar je heen gaat en wat je op de camping gaat doen.

Activiteiten – je kunt een aantal activiteiten plannen, zoals wandelen, fietsen, raften. Zoek de campings die geschikt zijn voor jou favoriete activiteiten. Als je met je gezin gaat, zoek dan kindvriendelijke plekken met speeltuinen.

Solo of groepskamperen – Mensen kamperen meestal in groepen; Sommige mensen houden echter van solo kamperen. Als je met vrienden gaat, kijk dan hoe je tijd zult doorbrengen en waar je ’s nachts zult verblijven. Of je nu alleen gaat of met je vrienden of familie, je moet rekening houden met de activiteiten en de plaats om te verblijven.

Pak de juiste kampeerspullen in

Bij kampeertrips moet je veel spullen en accessoires meenemen. Kampeerders hebben deze accessoires nodig om te koken, te schuilen, de routes te vinden en diverse andere activiteiten.

Tent – Misschien vind je het leuk om op je camping te blijven, maar als je van plan bent om de plaats voor te gaan, heb je beschutting nodig om te verblijven in wilde locaties zoals bergen. Koop een waterdichte tent van goede kwaliteit die plaats biedt aan al je kampeerders en uitrusting.

Kookbenodigdheden – De voedselvoorzieningen zijn niet beschikbaar op de campings, dus het is essentieel om je kookbenodigdheden mee te nemen voor het bereiden van eten. Neem een ​​draagbaar fornuis en wat keukengerei, zoals een gasfornuis op de camping, mee om het eten te koken. Verpak ook voldoende grondstoffen zoals rijst, bloem, kruiden en groenten. Neem een ​​paar pakjes snacks mee om onderweg te kauwen, als je geen gekookt voedsel hebt.

Veiligheidsspullen Vergeet niet de veiligheidsuitrusting en accessoires mee te nemen, want kampeerders hebben op de kampeerplaatsen veel problemen. Je moet de volgende veiligheidsuitrusting in je tas stoppen voordat je op reis gaat.

Kampeermes – Je hebt dit vaak nodig tijdens het wandelen op moeilijke terreinen zoals hellingen en bergen. Je hebt het mes nodig om dingen als boomtakken, struiken, hout en touw te snijden. 

EHBO-doos – Neem een EHBO-doos mee, iedereen kan tijdens een activiteit gewond raken. Het is essentieel om een ​​EHBO-doos voor kamperen mee te nemen, omdat deze betere medicijnen en accessoires bevat om de verwondingen waarmee kampeerders tijdens hun reizen worden geconfronteerd, te behandelen.

Weerbestendige kleding – Controleer het weer op de campings en locaties waar je heen gaat. Neem geschikte kleding mee om je tegen de weersomstandigheden te beschermen. Het maakt niet uit of het weer helder is als je het in een weersvoorspelling-app ziet, maar het weer is onvoorspelbaar op bergen en kan plotseling veranderen. Neem warme laagkleding mee voor in de bergen en zomerkleding als je naar bijvoorbeeld stranden gaat.

Zaklamp en lantaarn – Een zaklamp is essentieel om de wegen en dingen in het donker te vinden en een lantaarn is vereist voor zichtbaarheid in de nacht terwijl je in en rond je tent rust. Neem ook een set extra batterijen mee voor als je een reis van meer dan twee dagen plant.

Firestarter-set – Vergeet niet een firestarter-set mee te nemen, want je hebt deze nodig om ​​vuur te maken. Een luciferdoosje werkt mogelijk niet in de natte omstandigheden. Draag een firestarter van goede kwaliteit, zodat je een kampvuur kunt maken om warm te blijven en wilde dieren op afstand te houden.

Waterfilter – Het water in je flessen is mogelijk niet voldoende voor de hele reis. Mogelijk moet je de flessen vullen en water drinken uit een beek, rivier of meer. Het water op deze plekken is niet drinkbaar omdat het bacteriën en vele andere micro-organismen bevat.

Slaapzak – Vergeet niet om individuele slaapzakken mee te nemen, vooral als je naar een plek met lage temperaturen gaat. Een slaapzak is warm en comfortabel en helpt je om in je tent te slapen zonder dat je een extra deken nodig hebt.

Laat je adviseren door kampeerders

Het is essentieel om enkele ervaren kampeerders te raadplegen en advies in te winnen over de planning en veiligheid van je reis. Voor meer inpaktips kun je de website bezoeken van https://inpaklijst.nl/.