Genieten van een onbezorgde vakantie met een camper

Genieten van een onbezorgde vakantie met een camper

Ben jij toe aan vakantie? Wil jij heerlijk op pad gaan, zonder zorgen? Denk dan eens na over een vakantie met de camper. Een camper brengt je waar je maar wilt en wanneer je maar wilt. Je hebt altijd je eigen bed, je eigen keuken en je eigen wc bij de hand en is er geen camping in de buurt? Dan zoek je gewoon een parkeerplaats op om te overnachten. Makkelijk toch?

De voordelen van een camper vakantie

Een camper is eigenlijk een vakantieverblijf op wielen. Je hebt ze in verschillende soorten, zodat er altijd wel eentje is die aan jouw eisen voldoet. Koffers inpakken is niet nodig, je kunt je kleding direct in de kasten leggen. Daarnaast slaap je in je eigen bed. Dat betekent een goed matras en beddengoed uit je eigen kast. Je betaalt bij een camping enkel de stakosten voor de nachten dat je daar verblijft. Bevalt de camping? Dan blijf je gewoon wat extra nachtjes. Is het weer slecht? Dan pak je je boeltje bij elkaar en zoek je een andere vakantiebestemming op. Een ander voordeel van de camper is het comfortabele reizen. Je hebt je spullen binnen handbereik, dus hoeft niet eerst alle bagage uit te laden om iets te pakken. Ook is het mogelijk voor je kinderen om eventueel tijdens het rijden een spelletje aan de tafel te doen.

Een camper kopen

Wil jij dit jaar ook onbezorgd op vakantie en van de vrijheid van een camper genieten? Dan ga je je oriënteren op de camper-markt. Een camper is een flinke investering. Zeker wanneer je voor het eerst met een camper op pad wilt gaan en je nog niet zeker weet of dat wat voor je is. Je kunt dan ook overwegen om een tweedehands camper aan te schaffen. Tweedehands campers zijn al eerder gebruikt voor vakanties door andere stellen of gezinnen, maar net als bij auto’s kunnen deze ook zeker nog een ronde mee. Voordat ze verkocht worden aan een nieuw eigenaar, worden ze door de camper-garage helemaal nagekeken en gecontroleerd. Indien nodig worden er herstelwerkzaamheden verricht, zodat jij straks onbezorgd op vakantie kunt. Een tweedehands camper is net als een nieuw model van alle gemakken voorzien en verkrijgbaar in veel verschillende modellen. Let bij de koop wel op de afmetingen en het gewicht van de camper. Met een B-rijbewijs mag je namelijk alleen in campers tot 3,5 ton rijden. Ook zijn langere campers minder wendbaar en minder geschikt voor binnenwegen. Vergeet ook niet om een testrit te vragen bij je aankoop, dan weet je meteen hoe de camper rijdt.