Koop een stacaravan en verhuur deze!

Koop een stacaravan en verhuur deze!

Het begrip vakantie staat voor veel mensen gelijk aan dure en luxe vakanties naar het buitenland. Dit soort vakanties zijn echter pijnlijk voor de portemonnee en niet voor elk huishouden weggelegd. Gelukkig hoeven we tegenwoordig ons kikkerlandje niet meer uit om van een heerlijke en ontspannen vakantie te genieten.

Omdat ook het huren van een vakantiewoning in Nederland met de jaren duurder wordt, kiezen steeds meer mensen ervoor om te investeren in een vakantiewoning. Een relatief betaalbare en instapklare vakantiewoning is een stacaravan. Maar hoe werkt dat precies? En wat zijn de voordelen?

Een stacaravan aanschaffen

Stap 1 is altijd de aanschaf van een stacaravan. Kies je voor een tweedehands reeds gebruikte stacaravan? Of ga je toch liever voor een nieuw model. Een tweedehands caravan is natuurlijk goedkoper, maar kan door jaren gebruik al flink beschadigd zijn. Let hier altijd goed op. Je wilt immers niet betalen voor een stacaravan die vervolgens na een jaar niet meer functioneert of uit elkaar dreigt te vallen.

Een nieuwe stacaravan is een flinke investering, maar je bent er dan wel van verzekerd dat je er nog jaren van kunt genieten. Bij Lacet koop je een gloednieuwe stacaravan met onderdelen recht uit de fabriek. Je krijgt bij de aanschaf van een stacaravan vrij keuze in het merk, model en de uitvoering. Denk daarbij aan alles van de indeling van de woonkamer tot het interieur, aantal slaapkamers en zelfs de kleur van de buitengevel. Lacet heeft voor iedereen een model dat aan de individuele wensen voldoet. Je kunt langskomen in de showroom in Cuijk om de perfecte stacaravan voor jou te selecteren en uit te proberen.

Een standplaats kiezen

Na de aanschaf van uw stacaravan is het zaak om een standplaats te selecteren waar u uw stacaravan gaat plaatsen. U vindt verspreid over heel Nederland campings waar u uw stacaravan neer kunt zetten. We adviseren u om meerdere campings en standplaatsen te bezoeken en informatie op te vragen. Selecteer de camping ook op persoonlijke voorkeuren, net zoals je eerder met de stacaravan hebt gedaan. Moet de camping bijvoorbeeld over een zwembad beschikken? En wat voor andere faciliteiten vindt je belangrijk? Denk daarbij ook aan welke faciliteiten de kans dat jouw stacaravan verhuurt vergroten.

Voordelen van het verhuren van jouw stacaravan

Het beheren van een eigen stacaravan geeft je een bepaalde mate van vrijheid. Spontaan zin in een weekendje weg? Dan hoef je je geen zorgen te maken om volle campings en hotels. Je hebt immers een stacaravan tot je beschikking. Je hoeft enkel nog je spullen in te pakken en in de auto te stappen, meer heb je niet nodig. Je kunt daarnaast ook een groot deel van de spullen die je enkel op vakantie gebruikt laten liggen. Denk daarbij aan servies, bad en strand spullen, maar ook andere camping benodigdheden.

Een ander voordeel is dat je de stacaravan op een voor jou perfecte plek kunt neerzetten. Overal verspreid door Nederland vindt je geschikte standplaatsen die passen bij jouw individuele voorkeuren. Hou je van het strand? Kies dan voor een camping in de buurt van de kust. Ben je een echte natuurliefhebber? Bekijk dan eens standplaatsen in de buurt van grote natuurgebieden zoals de Veluwe. Daarnaast kun je na een tijdje de stacaravan ook laten verplaatsen, wanneer je voorkeur niet langer uitgaat naar de huidige standplaats.

Het verhuren van jouw stacaravan

Het laatste voordeel aan de koop van een stacaravan is dat je deze kunt verhuren en daarmee een extra inkomen genereert. De verhuur van een stacaravan is vrij gemakkelijk en kun je vaak al zonder vergunning realiseren. In de meeste gevallen heb je enkel toestemming nodig van de grondeigenaar die de door jou gekozen standplaats beheert. De eigenaar wil soms optreden als bemiddelaar voor de verhuur of vraagt om een kleine bijdrage van de opbrengsten. Laat in deze gevallen altijd een contract opstellen. Lees je voor de verhuur ook goed in op je Btw-verplichtingen, verzekeringen en aansprakelijkheid.

Wanneer je bovenstaande geregeld hebt en klaar bent voor de verhuur kun je opzoek naar potentiële huurders. Plaats je stacaravan online op de daarvoor bestemde websites en zorg ervoor dat je voldoende informatie geeft over zowel de stacaravan als de camping/ standplaats. Welke faciliteiten zijn er bijvoorbeeld? Hoe meer informatie, hoe beter.

Denk tot slot ook altijd aan de prijs. Zorg ervoor dat je alle lasten van de stacaravan in beeld hebt en bereken deze slim door in de huurprijs. Vergeet ook zeker niet om te kijken naar geschikte prijzen voor hoog- en laagseizoen. Pak je dit allemaal goed aan, dan kun je een aardig extra potje halen uit de verhuur van je stacaravan.