Mount Kilimanjaro bezoeken

Als je besluit om naar Tanzania te gaan, kan een bezoek aan de Mount Kilimanjaro niet ontbreken. Dit is naast de heerlijk rustgevende vakantie alsnog een avontuurlijk en sportieve vakantie. Je kunt hier echt een uitdaging vinden als je op het punt staat om de berg te beklimmen. Veel mensen noemen het ook een once in a lifetime experience. In dit artikel zullen we een aantal elementen benoemen die je echt moet weten als je besluit om de geweldige kilimanjaro berg te gaan beklimmen.

De top bedekt met sneeuw

De berg heeft maar liefst een hoogte van 5.895 meter. Hierdoor is op de top altijd sneeuw aanwezig wat zorgt voor een geweldig contrast. De Kilimanjaro beklimmen wordt ook wel gezien als de meest avontuurlijke beklimming als je net begint met klimmen. Als je namelijk besluit om de berg te beklimmen loop je in totaal door vijf verschillende klimaatzones heen en daarnaast varieert het tussen de +25 en -15 graden. Het is dus een geweldige wandeling waarbij je echt kunt genieten van de meest optimale natuur en landschappen.

Route naar de top

Als je de Mount Kilimanjaro wilt beklimmen zijn er genoeg mogelijkheden. De Machame route wordt ook wel gezien als de populairste route (duurt 7 dagen), samen met de Marangu route (6 dagen) en de Lemosho route (8 dagen). Het beklimmen van de berg kan variëren tussen de vijf en negen dagen. Het is dus echt afhankelijk om te kijken naar jouw persoonlijke voorkeur. Op de berg bevinden zich geen hotels, maar je kunt er heerlijk overnachten in tentjes voorzien van matrassen. Het is dus niet mogelijk om de berg in een dag te beklimmen.

Wat moet je meenemen als je besluit om de berg te bezoeken

Het is goed om van tevoren onderzoek te doen naar wat voor spullen je moet meenemen. De temperaturen kunnen variëren tussen de +25 en – 15 graden. Om deze reden is het belangrijk dat je voldoende kleding meeneemt voor elke klimaat. Je wilt immers niet in een korte broek op de top van de berg staan waar het -15 graden is. Zorg altijd voor een droog setje kleren en kleding die goed warm is. Hierbij weet je zeker dat je onder elke omstandigheid kleding hebt om het te overleven. Er bestaat natuurlijk een kans dat het gaat regenen en om die reden is het aan te raden om de tas altijd goed te beschermen tegen regen. Hierbij kun je denken aan een dry sack of een regenhoes. Wat je ook kunt doen is thermokleding meenemen en last but not least, handdoeken!

Meer weten over een vakantie

Wil jij meer weten over een Tanzania vakantie of over het beklimmen van de Mount Kilimanjaro? Dan is het zeker aan te raden om eens contact op te nemen met een specialist op het gebied van vakanties. Hierdoor weet je zeker dat je advies op maat krijgt waardoor je optimaal kunt genieten van de vakantie. In dat geval is Tanzania Specialist een niet te missen partij om informatie in te winnen.