Sint Maartenszee prachtnatuur niet alleen voor buitenlandse toeristen

Sint Maartenszee: prachtnatuur niet alleen voor buitenlandse toeristen

Sint Maartenszee doet bij de meeste mensen niet direct een belletje rinkelen. Het is niet een plaats die vroeger bij aardrijkskundeles veelvuldig aan bod kwam. Maar het is zeker geen plaats om over het hoofd te zien als gaat om het beleven van een ontspannende vakantie aan zee in eigen land. Sint Maartenszee ligt in Noord-Holland, dichtbij Schagen op amper een kilometer afstand van het strand. Vooral in de zomer wonen er meer mensen op de vakantieparken en campings dan dat er mensen in de plaats zelf wonen. Het zijn vooral Duitsers die Sint Maartenszee aan doen, terwijl vakantie in eigen land je allerlei reiskosten scheelt en veel gemakkelijker vakantie vieren is!

Zinderend zand
In nog geen 10 minuten wandel je door het warme duinzand naar het strand waar de Noordzee op je wacht en je uitnodigt voor een heerlijke duik. Op het strand vind je twee strandpaviljoens waar je genietend van een drankje van het uitzicht kunt genieten. Er is niets romantischer dan een zonsondergang of, als je een vroege vogel bent, een zonsopgang.

Kindvriendelijk
De kinderen kunnen hun energie kwijt in attractiepark De Goudvis terwijl jij je op gehoorafstand hebt geïnstalleerd op het terras. Het enorme buitenspeeltuin biedt genoeg vertier voor kinderen van alle leeftijden. Voor de allerkleinsten is er een zogenaamde softplay-hoek. En is het een keer regenachtig dan kun je je naar binnen en genieten van drie overdekte speelparadijzen voorzien van alles waar een kinderhart sneller van gaat kloppen.

Blauwe vlag
Sint Maartenszee staat bekend om haar knusse familiestrand waar je nog kunt komen zonder in ellenlange files te staan. Geen massatoerisme en strandtenten met harde muziek en beperkte ruimte op het zand maar rust, kalmte en ruimte.
Wanneer je aankomt op het strand van het mooie plaatsje zal een blauwe vlag je op vallen. De vlag is een exclusief eco-label wat aangeeft dat het strand zeer schoon is en dat het water veilig en brandschoon is zodat je met een gerust hart het water in kunt. Het strand wordt iedere dag onderhouden en opgeruimd door de paviljoenhouders die erop gebrand zijn de vlag te mogen blijven voeren. En voor extra veiligheid is er een reddingsbrigade aanwezig die te vinden is tussen de twee strandpaviljoens.

Fietsen en wandelen
Fietsen zijn te huren wanneer je deze niet hebt meegenomen en daarmee kun je de uitgestrekte duinen of het natuurreservaat Het Wildrijk verkennen. Hier zul je verrast worden door de variëteit aan flora en fauna die hier te vinden is. En nog een tip: neem voldoende zonnebrandcrème mee want de kop van Noord-Holland staat erom bekend de meeste zonuren van het jaar te ontvangen. Dus de zonaanbidders kunnen hun hart ophalen.

Vakantieparken Sint Maartenszee

Een weekend verblijven in Sint Maartenszee is een weekend helemaal lekker opladen. De weg erheen is het al genieten van het Noord-Hollandse landschap dat overgaat van groene weiden naar bos en dan woestere duinen. Er zijn meerdere vakantieparken in Sint Maartenszee, waarvan Wildrijk, Eureka en Eb en Vloed de meest favoriete zijn. In Sint Maartenszee vind je ook diverse restaurants, winkeltjes en uitgaansgelegenheden.