Wil je een vakantie boeken? Zo doe je dat het goedkoopst

Ben je van plan om dit jaar op vakantie te gaan maar heb je nog niet geboekt? Dat heb je geluk! Wij geven namelijk tips waar je op moet letten voordat je je vakantie gaat boeken. De periode waarin je op vakantie gaat en de dag dat je de vakantie boekt kan je enorm veel geld besparen.

Wij geven in dit artikel drie tips om zo goedkoop mogelijk op vakantie te gaan, zonder in te leveren op het comfort en de vakantiebestemming. Lees verder.

1.Kies het juiste moment om te boeken

Uit onderzoek is gebleken dat het beste moment om te boeken ongeveer 140 dagen voor vertrek is. Dus zeg maar 4 maanden voordat je op vakantie gaat. Vier maanden voordat je vertrekt is dus het goedkoopste moment om te boeken. Kortingscodes en acties niet meegeteld, regelmatig ben je met een last-minute aanbieding nog goedkoper uit. Ga je een vakantie boeken via Expedia? Klik hier voor korting bij Expedia!

Ook schijnt in het weekend boeken een stuk voordeliger te zijn. Heb je een bestemming gevonden en wil je eigenlijk op een doordeweekse dag al boeken? Wacht nog even tot het weekend, dan zijn de prijzen vaak lager. Dit kan soms tot wel 15% schelen.

2.Pakketreis=goedkoper

Je kan zelf je complete reis willen samenstellen, dat is leuk en avontuurlijk.. maar een pakketreis is vele malen goedkoper. Ga dus beter op zoek naar een pakketreis dat voldoet aan jouw wensen. Een pakketreis is vaak honderden euro’s goedkoper dan dat je alles zelf gaat regelen.

3.Positief in het nieuws? Goedkoper reizen!

Als je vakantiebestemming een poosje negatief in het nieuws is geweest worden de reizen automatisch een stuk lager. Dit is dan ook het moment om zo goedkoop mogelijk je vakantie te boeken. Natuurlijk moet je wel goed kijken hoe ernstig het nieuws is. Ook is het verstandig om het reisadvies te bekijken. Daarnaast is het aanvragen van een visum ook verstandig, dus vergeet geen visum aan te vragen.